Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Asztali szélforgó, ültetőkártya tartóval

2008.07.08

 

Figyelem! A forrásként megjelölt oldalon, minden termék - így ez is - a szerző tulajdona. Csak sajátcélú felhasználásra szabad letölteni, kereskedelmi céllal történő letöltése NEM ENGEDÉLYEZETT!

 

Kép

A kerti vendégváró asztalra is készülhet szélforgó, melynek hátulja ültetőkártya tartót rejt.

Kellékek: 5 cm magas mini cserép, 0.6 cm átmérőjű farúd (puha fából), mini facsipesz, sizál, színes papír, gipsz, festék, kisebb kövek, színes gömbfejű gombostű, lakk

Kép

 

Egyszerre készíthetünk több darabot is, különböző színekben. Nyomtassuk ki a szélforgó sablonját. A szélforgót a sablon méretei alapján rajzoljuk fel a színes papírra ceruzával. A jelöléseket, az átlókat és a lukak helyét is halványan másoljuk át.

 

 Kép

 

Ezután a papírt sniccerrel vágjuk ki, az átlókat pedig a jelölésekig vágjuk be. Gombostűvel pedig a közepét és az átlók melletti lukakat is szúrjuk át.

 

 

Kép

 

 

A farúdból vágjunk le kb. 15 cm hosszúságú darabot. A vágásnál csiszoljuk meg. Az egyik végére pedig ragasszunk egy facsipeszt. Ezt legkönnyebben ragasztópisztollyal ragaszthatjuk oda. Arra figyeljünk, hogy a facsipesz nyitható fele felfelé nézzen.

 

Kép

A farudat és a cserepet fessük be vidám nyári színekre.
A cserép alját és peremét különböző színekre fessük be. A farudat pedig egy harmadik színnel fessük be. Egy kis köteg sizált is fessünk be a farúddal megegyező színnel. Hagyjuk száradni. Száradás után lakkozzuk le őket. Ez akár el is maradhat, de tartósabbá tehetjük a lakkozással.

 Kép

 

A cserép aljába tegyünk néhány kisebb követ, így stabilabbak lesznek. A kövek maximum a cserép közepéig érjenek. Ha túl sokat teszünk bele, nem tudjuk később beletenni a farudat. Egy kis tálban keverjünk össze kevés gipszet egy kis vízzel, tejföl sűrűségűre. Majd kiskanállal adagolva, kanalazzuk bele a cserépbe a gipszet egészen a tetejéig.

Kép

 

A cserépben lévő gipszbe, mielőtt az megkötne, középre szúrjuk be a farudat. Ha a gipsz még hígabb, és a farúd eldőlne, tartsuk néhány pillanatig a kezünkkel a farudat, míg a gipsz megköt. A gipsz tetejét, nem baj, ha még nedves, fessük be a cserép peremének színével.

 Kép

 

A sizált tekerjük a farúd aljához, néhány helyen rögzítsük pár csepp ragasztóval. A farúd tetejénél, kb. 1 cm-re a tetejétől, szúrjunk kis lukat a fába. A gombostűnek vágjuk le a felét drótvágóval. A gombostűt szúrjuk át a már kivágott színes papíron, az átlók melletti jelöléseken, az óramutató járásával megegyezően. A legvégén pedig a közepénél szúrjuk át, majd a farúdba szúrjuk bele.

Ötlet:
Az asztali szélforgót más-más méretű cserépből is elkészíthetjük. Ekkor a farúd hosszát hagyjuk nagyobbra. A farúd átmérője lehet nagyobb, és nagyobb facsipeszt is használhatunk hozzá. A papírból készített forgórész sablonját nagyítsuk fel hozzá.
Sima, színes papír helyett használhatunk mintás csomagolópapírt is.

 

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.