Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitható tojás

2008.07.08

 

Figyelem! A forrásként megjelölt oldalon, minden termék - így ez is - a szerző tulajdona. Csak sajátcélú felhasználásra szabad letölteni, kereskedelmi céllal történő letöltése NEM ENGEDÉLYEZETT!

 

Kép

Húsvéti cukorkák és apró csokitojások remek rejtekhelye lehet ez a szétnyitható tojás. Nagyon egyszerűen elkészíthető.

Kellékek: nyitható hungarocell tojás, fehér szalvéta, széles drótszélű organza szalag, festék, művirágok

Kép

 

Készítsük elő a kellékeket. A fehér szalvétát hatjsuk szét és vasaljuk ki belőle az éleket. A szalvéta felső rétegét vegyük le, ezt fogjuk használni. A tojást szedjük szét, majd a teteje külső részét kenjük be ragasztóval. A tojásra helyezzük rá a szalvétát, de most kivételesen úgy, hogy a szalvéta minél ráncosabb legyen. A szalvétát simítsuk bele a ragasztóba, hogy ne legyen köztük levegő. A szalvéta felesleges részeit a tojás széle mentén tépkedjük le.

Kép

A tojás alját ugyanígy készítsük el, majd várjunk amig megszárad.
Ha megszáradt, akkor halvány tavaszi színnel fessük be a tojást kívül-belül. Ha nincs ilyen festékünk, akkor fehérhez keverjünk kevés élénk színű festéket. Így lágy pasztellszínt fogunk kapni. Ha a festék megszárad, akkor a tojás felületét, ahol a szalvéta van, kenjük át a ragasztóval.       

Kép  

 

 

Az organza szalagból készítsünk hatalmas, dús masnit. Harmonikaszerűen hajtogassuk össze néhány rétegben, majd a közepén cérnaszállal kössük meg. A masnit igazgassuk el, hogy mutatós legyen.

 

 

 Kép

 

A két végén hagyjunk minimum 15 cm-t. A masnit ragasszuk a tojás tetejére, oda ahol a legszélesebb. A két végét pedig húzzuk az oldalak felé úgy, hogy az a tojás belsejébe is beleérjen. Itt ragasztózzuk be a tojást, és a szalagot ragasszuk oda. A felesleges szalagot vágjuk le. Hogy a széle ne kezdjen foszlani, lekenhetjük lakkal.

 

Kép

 

Befejezésül pedig ragasszunk rá néhány tavaszi művirágot, egy kevés kis zölddel kombinálva.

 

 

 

Ötlet:

Különböző színekben is elkészíthetjük.
Ha festés után le szeretnénk lakkozni a tojást, akkor azt csak vizes alapú lakkal tegyük. Oldószeres lakkot ne használjunk hozzá, mert a hungarocellt megmarja.

 

A mappában található képek előnézete Ötletek 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.